lördag 24 september 2011

Härlig dag.

Idag blev det rester till middag. Skaldjurssoppa och hembakad foccacia (stavning?)
Mikael Öberg passade på att äta här till hockeymatchen AIK vann. Grattis. Åsa kom efter ett tag och vi tog en underbar promenad över den nya Älvsbackabron.

Soppa
1/2 gul lök
6 grovt rivna morötter
3 msk mjöl
3 fiskbuljongtärningar
1,5 l vatten
400 g räkost
2 brk creme fraiche
Hackad dill.
Kräftstjärtar eller räkor

1. hacka löken och fräs i kastrullen
2. Tillsätt morötterna och fräs tillsammans
3. pudra över mjölet och rör om. Tillsätt vatten och buljongtärningar låt koka upp.
4. Tillsätt mjukosten och creme fraichen och rör om låt koka ca 10 min.
5. tillsätt dill låt koka upp.
6. lägg i kräftorna/räkorna just före servering så de blir varma eller lägg dem i tallriken direkt för att enklare fördela så att alla får.

Smaklig måltid.

Ha en bra kväll.
Kram

1 kommentar:

  1. Oj vad gott det lät...tror jag måste göra soppan själv!!! Brödet brukar jag oxå göra men tyvärr så är jag ensam att gilla det:/ Hoppas du mår bra...Kram från Åsa i Ojbojn:)

    SvaraRadera